Historie

De Roode Molen is in januari 2004 van start gegaan op het adres Molenstraat 7. Van deze straat is ook de naam afgeleid. Sonja zocht naar een opvallende naam die verbonden was met de molen, die vroeger (voor 1865) op de overgang van de Oranje- naar de Ootmarsumsestraat heeft gestaan.

Vanuit de bekende Parijse nachtclub ‘Moulin Rouge’ is de naam ‘de Roode Molen’ ontstaan. Deze naam – Roode met dubbel ‘o’ – is inmiddels een begrip bij vrouwen die iets bijzonders op kledinggebied zoeken.

In 2013 verhuisde de Roode Molen naar het veel grotere pand aan de Molenstraat 23 waar Sonja samenwerkte met de eigenaresse van dit pand, Annet Stuivenberg. Na enkele succesvolle jaren samen wilde Sonja weer terug naar een knusse, kleinere locatie en die werd gevonden aan het Schokland nummer 4. Annet is in haar pand verder gegaan onder de naam Amélie.

Bovenstaande foto komt uit het Cultuurhistorisch magazine van de Historische Kring Stad & Ambt Almelo en toont de Grote Kerk met rechts de oude stadsmolen die rond 1865 werd gesloopt.

De Roode Molen op Instagram